Все повече жени у нас постъпват на работа в МВР

 actualno.com
Все повече жени у нас постъпват на работа в МВР

Все повече жени постъпват на работа в МВР. Някои избират силовите отдели за борба с безредиците, а други са оперативни работници в икономическа полиция и отдел „Убийства”.

Техният свят доскоро беше територия, запазена само за силния пол. „Била съм на случаи с домашно насилие, на самоубийства”, казва Нина Петкова от отдел „Икономическа полиция” в СДВР.

Медиа агенция "Аргент" с официално становище за сваления билборд на МВР

"Във връзка със сваления билборд с послание от полицейския синдикат до евроделегатите в България, ние от медиа агенция "Аргент", бихме ...

Прочети повече

Не им е лесно, защото се искат и сила, и воля, и железни нерви. Не да понесеш непоносимото, а да живееш с него.

„Трудно е, когато кажеш на близките и влезеш с изречението: Моите съболезнования. И никога не свикваш с това нещо. Преди много време попитах един мой бивш началник: Аз кога ще свикна когато влизам в стаята с тази реплика? А той каза: Ако свикнеш, ти вече не си ми нужна”, разказва друга служителка на МВР пред bTV.

Някои са знаели призванието си от деца.

Неутрализираха незаконно излъчване на телевизионни програми

Международна полицейска операция, координирана от Европол, е проведена с участието на България, Кипър, Гърция и Холандия. В хода на опе...

Прочети повече

„Харесвам полицейската професия и обичам конете безумно”, каза Теодора Шяинкова от сектор „Масови мероприятия” в СДВР.

Други са се озовали на подходящото място в подходящото време, както става по филмите.

„Като клише ще прозвучи, че това е детска мечта. Това не е филм, филмът е доста различен”, категорична е Цветелина Кирилова от сектор „Масови мероприятия” в СДВР.

Бивш висш МВР кадър смята, че зад полицейските протести има хора, които не трябва да са полицаи

"Непрофисионално" – така бившият ръководител на Националната служба за борба с организираната престъпност (НСБОП) ген. Кирил Раде...

Прочети повече

„Има доста моменти и ситуации, в които една жена, достатъчно подготвена, мотивирана и оправна, може да свърши по-добре определен тип задачи”, отбеляза зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

В системата казват, че да си полицай е трудно. Още по-трудно е обаче да си жена полицай.


Ключови думи : мвр, сдвр, трудно, прочети повече

Виж оригиналната статия в actualno.com