Всеки трети нарушител на пътя не спазва ограниченията на скоростта

 dariknews.bg
Всеки трети нарушител на пътя не спазва ограниченията на скоростта

Всеки трети нарушител на пътя шофира с превишена скорост. От началото на годината електронните фишове, издадени заради висока скорост, са над 320 000, съобщава NOVA.

За две денонощия мобилна камера, поставена на ремонтираната отсечка на Околовръстния път в София, е заснела над 200 нарушители на ограниченията на скоростта. 

Има ли ефект от премахването на табелите за камери по пътищата?

1034 камери следят дали шофьорите карат с превишена скорост. На територията на София има три стационарни камери и девет мобилни. Днес се очаква да бъде монтирана още една стационарна камера в столицата - на Околовръстния път. Според полицията и при толкова камери контролът е ефективен, като на месец установявали над 5000 нарушения.  

Шуменец получи 26 фиша наведнъж, шофьор без книжка дължи 7720 лева

Най-много шофьорите нарушават ограниченията на скоростта в София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив. Санкциите варират, като започват от 20 лв. и могат да стигнат хиляди. Нарушението може да коства и книжката на водача за три месеца. 

Затягат реда за тестването на шофьорите за алкохол и наркотици

Междувременно проучвания в рамките на кампанията "Алкохолът е лош шофьор" разкриха профила на средностатистическия водач, който сяда зад волана пил. Той е на средна възраст, емоционално незрял, културно ограничен и търсещ самоутвърждаване.


Ключови думи : софия, камери, скорост, шофьорите, скоростта, ограниченията

Виж оригиналната статия в dariknews.bg