ВСС ще търси помощ от Борисов за решаване на проблемите на спецправосъдието

 actualno.com
ВСС ще търси помощ от Борисов за решаване на проблемите на спецправосъдието

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще търси съдействие от премиера Бойко Борисов за решаване на сградните проблеми на специализираните съд и прокуратура. Над два часа съдебните кадровици обсъждаха въпросите за битовите и кадровите проблеми на спецправосъдието.

Безпрецедентно това обсъжданe върви в диалог между съдебните кадровици и ръководителите на спец. структурите и пак безпрецедентно съдии, прокурори еднопосочно предупреждават, че на обезпечаването с кадри и сградна площ, на която да е от двете структури ще доведе до блокиране на цялата система.

ВСС позволи на определени съдии да стават по-лесно ръководители

Върховните съдии и всички магистрати от висшите нива на съдебната система няма да бъдат атестирани, когато кандидатстват за ръководна п...

Прочети повече

Георги Ушев, който ръководи Специялизирания наказателен съд и Иван Гешев, който ръководи Специализираната наказателна прокуратура, използваха актуална статистика, за да демонстрират висока натовареност на подчинените си, дори и преди делата за корупция да тръгнат към двете структури.

По силата на новите промени в Наказателно процесуалният кодекс вариантите за сгради ще се обсъждат на среща, която тепърва ще се иска от премиера.

На нея ще присъстват, според гласуваното от ВСС, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ВКС Лозан Панов, представляващият ВСС Боян Магдалинчев и члена на съвета Евгени Диков. Решението беше взето преди около час, след което дебата продължи, тъй като главният прокурор напусна заседанието на ВСС. По-късно стана ясно, че той заминава на официално посещение в Сърбия, където ще бъде подписан за първи път меморандум за сътрудничество между българската и сръбската прокуратура и ще се дебатират теми от взаимен интерес.

ВСС отхвърли искане на Лозан Панов и го обвини в популизъм

Предложението за съкращаване на 4 незаети щата във Върховния касационен съд (ВКС) нажежи до максимум страстите в съдийската колегия на ...

Прочети повече

От около три години в Сърбия в процедура на екстрадиция е банкерът Цветан Василев.


Ключови думи : всс, прокуратура, съдии

Виж оригиналната статия в actualno.com