„Zabrinut sam za medije u Srbiji, ali ima i optimizma“

 https://www.glaspress.rs

Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bjeregord izjavio je da je veoma zabrinut zbog stanja u medijima i napada na novinare u Srbiji.

Međutim, kako kaže, nakon prvih razgovora sa nadležnima ima razloga za optimizam da će se situacija u budućnosti popraviti.

Evropska federacija novinara počela je u Beogradu misiju za utvrđivanje činjenica o slobodi medija i novinarskim pravima u Srbiji, u saradnji sa Medijskom organizacijom jugoistočne Evrope (SEEMO) i Međunarodnim institutom za štampu (IPI), kao i članicama EFJ-a u Srbiji – UNS-om, NUNS-om i Sindikatom novinara Srbije (SINOS).

„Veoma smo pozitivno iznenađeni, kada smo videli da su ljudi bili zainteresovani da razgovaraju s nama. Danas smo zatekli veoma zanimljive stavove koji mogu da se pretvore u neke nove promene i pristup, i ovo je optimističan stav, jer je to razlog zašto smo ovde: da dođemo do nekih konkretnih preporuka“, rekao je Bjeregord za Radio-televiziju Vojvodine.

On je kazao da je danas razgovarao sa


Ключови думи : smo, sam, kazao, srbije, kako, što, rekao, danas, koji, srbiji, medija, bjeregord, novinara, veoma, pretnji, predstavnicima, servis, kada, bili

Виж оригиналната статия в https://www.glaspress.rs