Заразените с новия вирус в Унгария са над 100, в Австрия - над 2800

 dariknews.bg
Заразените с новия вирус в Унгария са над 100, в Австрия - над 2800

Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в Унгария стигна 103, оздравелите болни са 7, а починалите - 4. Това съобщи днес на сайта си оперативният щаб към унгарското правителство, предаде ТАСС.

За борба с вируса кабинетът в Будапеща въведе в страната извънредно положение, затвори границите, забрани мащабните масови прояви и ограничи работното време на ресторантите. Освен това властите взеха мерки да намалят негативите за икономиката - обявиха мораториум върху изплащането на заеми до края на годината и освободиха фирмите от сферата на услугите от данък върху заплатите.

На пазар без маска: Меркел се запасява с тоалетна хартия и вино насред кризата (СНИМКА)

По данни на австрийските здравни власти броят на потвърдените случаи в страната към днес следобед е 2814, девет пациенти са оздравели, а осем са починали.

Виена забрани до 13 април масовите прояви и спортните събития, затворени са учебните заведения, културните обекти, магазцините, ресторантите, баровете и сладкарниците. Работят само супермаркетите, в които се продават храни, аптеките, банките, пощите, бензиностанциите и автосервизите. Властите разпоредиха на австрийците да останат в самоизолация по домовете си и да излизат навън само при остра нужда, напомня ТАСС. ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Христо Иванов: В държавата на Сараите няма място за свободни предприемачи

18 септември 2020 16:19:00 actualno.com
Христо Иванов: В държавата на Сараите няма място за свободни предприемачи

На своята страница във Фейсбук лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов критикува новата стратегия за устойчиво енергийно развитие. Ето какво...