Защитата на Асандж: Тръмп му обещал помилване, ако отрече руска намеса на изборите през 2016 г.

 dariknews.bg
Защитата на Асандж: Тръмп му обещал помилване, ако отрече руска намеса на изборите през 2016 г.

Американският президент е предложил да помилва основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, ако каже, че Русия няма нищо общо с публикуването от "Уикилийкс" на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия през 2016 г. Това стана ясно от пледоариите на защитата на Асандж на съдебно заседание в Лондон по делото за неговата екстрадиция в САЩ, предаде Ройтерс.

Асандж свидетелства чрез видеовръзка от затвора, докато адвокатите обсъждаха организирането на изслушването му следващата седмица за взимане на решение, дали да бъде екстрадиран в САЩ.

Отлагат делото за екстрадиция на Асандж с три месеца

В Уестминстърския съд в Лондон адвокатът на Асандж Едуард Фицджералд се позова на свидетелски показания на бившия конгресмен републиканец Дейна Рорабакър, посетил Асандж през 2017 г., като каза, че той е бил изпратен от президента Тръмп да предложи помилване.

Помилването би имало, при условие че Асандж се съгласи да каже, че Русия не е била замесена в изтичането на имейли, които навредиха на кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън през 2016 г., се казва в ....


Ключови думи : сащ, лондон, през 2016, екстрадиция, асандж, рорабакър

Виж оригиналната статия в dariknews.bg