Зеленогорски: План А е да направим голямо дясноцентристко обединение

 offnews.bg
Зеленогорски: План А е да направим голямо дясноцентристко обединение

ДБГ формулира първата си цел и тя е, да работи за голямо дясноцентристко обединение, подкрепено и от политически сили, неправителствени организации и от граждани. Един голям блок, не на апаратите, а на гражданите, които имат дясна визия за развитието на страната ни като демократична и успяваща България. 

Това каза на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски заместник-председател на “Движение България на гражданите”.

Целта ни е да се разруши монопола на ГЕРБ и БСП. България е направила своя цивилизационен избор и той е - членство в ЕС и НАТО, демокрация, свободен пазар, но за съжаление това, което демонстрират управляващите в последната година, е ярко отстъпление от евроатлантическата ни ориентация. Неадекватността по "случая Скрипал" и снишаването около кризата в Сирия са доказателства, заяви Зеленогорски.

Дисбалансът в развитието на отделните райони в страната не може да продължава. Зеленогорски цитира статистика, според която в София БВП на човек от населението е 28 000 лева, а в най-бедните региони на Север 6 000. За промяна на тази лоша статистика е необходимо и подобряване на инфраструктурата. Решението е не само с финансиране през еврофондове и от държавния бюджет за изграждане и завършване на стратегически важни обекти като магистрала „Хемус” и тунелите под Шипка и Петрохан, скоростните пътища София - Видин и Велико Търново - Русе, а и една неизползвана възможност – концесионирането, категоричен бе той.

Възможно е след приключването на българското европредседателство да се поеме към предсрочни парламентарни избори, отговори Зеленогорски на въпрос.

..


Ключови думи : българия, зеленогорски

Виж оригиналната статия в offnews.bgпоследни новини

Атлантическият съвет преброи над 30 непремахнати съветски паметници у нас

9 май 2020 18:58:00 offnews.bg
Атлантическият съвет преброи над 30 непремахнати съветски паметници у нас

Навръх 9 май Атлантическият съвет в България представи интерактивна карта, показваща колко са и къде се намират непремахнатите съветски паметници в България. Те са над 30, като освен в...