Златото и среброто продължават да поскъпват в понеделник

 news.ibox.bg
Златото и среброто продължават да поскъпват в понеделник

Спот цената на златото нарасна с 0,37% след началото на търговския ден в понеделник, достигайки цена от 1511,38 долара за тройунция. Фючърсите на благородния метал също отбелязаха нарастване, като цената на доставка след тридесет дни се покачи с 0,06%, а шестмесечната - с 16,13%. Това продължава тренда на покачване на цената на златото, започнал от месец май, когато тройунция от метала се търгуваше срещу 1273 долара. Според икономиста от OCBC Bank Хоуи Лий, цитиран от Reuters, цената на благородния метал не се очаква да се понижи под 1500 долара за тройунция в краткосрочен план. След като по време на търговията среброто достигна до двуседмично дъно от 17,89 долара за тройунция, металът в крайна сметка също отбеляза поскъпване от 1,39% до 18,37 долара за тройунция.

В разгара на търговската война Пекин е увеличил златните си резерви с близо 100 тона

Само през август резервите на Китай са нараснали с близо 6 тона

Икономистът от Commerzbank Ойген Вайнберг посочва пред Reuters, че цените на благородните метали на пазарите в момента се движат основно от очакванията на инвеститорите за нови дози количествени улеснения от големите централни банки по света. Очаква се Европейската централна банка първа да обяви увеличаване на програмите си за стимулиране на икономиката по-късно през седмицата, а Японската централна банка да отговори на ревизираните в посока надолу данни за капиталовите разходи на компаниите и експорта чрез допълнително понижаване на ..


Ключови думи : долара, понеделник, цената, банка, пункта, златото, тройунция

Виж оригиналната статия в news.ibox.bgпоследни новини

"Вирус-убиец? Живейте си живота", казва гемански лекар

1 юни 2020 11:15:00 dnevnik.bg
"Вирус-убиец? Живейте си живота", казва гемански лекар

Клаус Пюшел е ръководител на Института за съдебна медицина към Университетската клиника в Хамбург. "Така сме се вторачили в жертвите, че всички са обзети от паника."...