10 вече са жертвите на безредиците в Чили

 dariknews.bg
10 вече са жертвите на безредиците в Чили

10 души вече са жертвите на продължаващите бунтове в Чили. Голяма част са загинали при пожари в търговски центрове, съобщиха местните власти, цитирани от БГНЕС.

 

БГНЕСВ неделя се появиха съобщения, че супермаркет в чилийската столица Сантяго е бил подпален през нощта, при което са загинали четирима души. Общинските власти съобщиха, че супермаркетът е бил ограбен преди да бъде подпален.

Първи жертви на масовите безредици в Чили

„Пет тела са намерени в магазин за бельо“, каза кметът на Сантяго. По-рано гражданин на Перу е бил намерен мъртъв в друг изгорял супермаркет. Млад гражданин на Еквадор е починал в град Серина от огнестрелна рана.

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Чили е обхванат от обществени вълнения от 6 октомври, когато властите увеличиха цените на билетите за метрото. Мирните демонстрации бързо прераснаха в жестоки сблъсъци с органите на реда и размирици. В петък насилието достигна пика си, след като протестиращите изгориха няколко метростанции, както и автобуси и офис сгради. Метрото в Сантяго беше затворено за уикенда, а нанесените му щети се оценяват на 200 милиона долара. В Сантяго беше обявен комендантски час. ..


Ключови думи : чили, сантяго

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Малкълм ще става татко (ВИДЕО)

28 септември 2020 19:18:00 dariknews.bg
Малкълм ще става татко (ВИДЕО)

Актьорът Франки Мюниц, прочул се с ролята на Малкълм в едноименния комедиен сериал, и съпругата му Пейдж Прайс очакват първото си дете, пише сп. "Пийпъл". Бъдещите родители са съобщили...