Адвокатът на Йоан Матев: До трупа на Георги е намерена кръв от две момичета

 fakti.bg

Майката на 19-годишния Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, заяви, че младежът от записите на камерите не е синът й.

Йоан Матев беше арестуван през февруари т.г., след като брат му Марсел заведе разследващите до мястото, където е скрит ножът, с който бе убит деветокласникът Георги. Ученикът в Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни 2015 г. мъртъв на пейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в областта на сърцето.

Близо две години полицията издирваше убиеца му, като бяха разпространени видеозапис и снимки на издирвания младеж.

"Искам да изразя съболезнованията си към семейството на Георги, защото не съм имала тази възможност. Гледала съм записа като всички зрители, но не ми е хрумнало да попитам нещо Йоан, защото това не е Йоан", каза пред Нова телевизия майката на Йоан - Сребрина Гаджева.

Тя твърди, че показанията на съучениците на сина й, които са го разпознали на видеозаписа, са противоречиви, а самият Йоан казва, че е невинен, затова родителите му го чакат да се прибере. Миналата седмица апелативните съдии не позволиха на младежа да излезе от ареста.

Сребрина Гаджева каза още, че показанията на по-малкия й син Марсел, който каза, че брат му му е споделил подробности за убийството, не са взети „съвсем коректно”.

„След разпита Марсел беше изключително травмиран”, каза Гаджева. ...


Ключови думи : георги, гаджева, марсел, йоан матев

Виж оригиналната статия в fakti.bg