Ангелкова: Очакваме повече туристи не само по морето, а и във вътрешността на страната

 actualno.com
Ангелкова: Очакваме повече туристи не само по морето, а и във вътрешността на страната

Надявам се през юли и август да започнат да се възстановят пътуванията и да има повече туристи не само по Черноморието, но и във вътрешността на страната. Очакваме решението на Европейската комисия за пътуванията на туристите от трети страни, защото за нас са важни пазари като Русия, Турция, Украйна, Молдова, Беларус, Израел. Направили сме предложения в тази посока, заяви във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова. В СПА столицата тя се срещна с представители на туристическия сектор и местната власт.

Министърът акцентира върху кампанията за промотиране на България като балнео- и СПА дестинация съвместно с БУБСПА и германските здравни каси. В резултат на партньорството през септември 2019 г. България бе включена в списъка от страни, в които осигурени граждани на Федералната република могат да ползват по линия на касите продукти от медикъл туризма. Преди две седмици бе проведен разговор с ръководители на германските здравни каси в тази посока. Имаме огромни шансове да запълним тази ниша и да насочим интереса към България през месеците септември и октомври. Ще разчитаме на активната ви позиция, за да рекламираме балнеопотенциала си, особено в условия на криза с коронавируса. Тази, а и следващите години грижата и сигурността за здравето ще са сред основните мотиви на хората да изберат дестинацията си за почивка. Затова точно ..


Ключови думи : българия, министърът, края, правителството, страни, министерството, туризъм, мерки, септември, бързо, сектор, министър ангелкова, туризма, имаме, туристи, спа, важно, пътуванията, здравни, велинград, тази посока

Виж оригиналната статия в actualno.comпоследни новини

Шофьор нападна с нож друг водач в центъра на София

8 юли 2020 11:22:00 actualno.com
Шофьор нападна с нож друг водач в центъра на София

Шофьор нападна друг с нож след лека катастрофа на столичния бул. "Дондуков", съобщават от БНР....