Ангелкова: СПА туризмът може да стане двигател на сектора тази година

 investor.bg

Снимка: Pixabay

Точно сега балнео-, СПА и здравният туризмът ще са двигател за насърчаване интереса и доверието на туристите към пътуванията. Предлагаме качествен продукт, атрактивни цени и безопасни условия за пребиваване. Това каза във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова. В СПА столицата тя се срещна с представители на туристическия сектор и местната власт.

Германските туристи могат да ползват българската балнео и СПА инфраструтура на базата на своите здравни каси. Имаме огромни шансове да запълним тази ниша и да насочим интереса към България през месеците септември и октомври, коментира министърът.

Надявам се през юли и август да започнат да се възстановят пътуванията и да има повече туристи не само по Черноморието, но и във вътрешността на страната, каза Ангелкова, цитирана от пресцентъра на Министерството на туризма.

Още по темата

Може ли да бъде спасен летният сезон?

Р. Драганов: Планините привличат интереса на туристите все повече


Вече стартираха рекламните кампании на България към основни целеви пазари – балканските страни, Израел, Скандинавския регион, Германия, Вишеградската четворка. Средствата са силно ограничени, особено в сравнение с бюджетите на други страни. Предприели сме таргетиран подход, за да имаме по-сериозно предимство. България се ..


Ключови думи : българия, министърът, ангелкова, туризма, спа, интереса

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Китай поведе зелената вълна на азиатските борси в първия ден от седмицата

13 юли 2020 11:54:00 investor.bg

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg Основните борси в азиатско-тихоокеанския регион  затвориха сесията в понеделник на зелена територия, тъй като инвеститорите загърбиха опасенията...