Австралия осъди родители, държали бебето си на веганска диета

 dnevnik.bg
Австралия осъди родители, държали бебето си на веганска диета

© Associated Press

Снимката е илюстративнаАвстралийци, осъдени задето държали бебето си на строга веганска диета, няма да лежат в затвора. Вместо това двойката ще положи общественополезен труд, реши съдията, цитирана от Би Би Си.


Дъщеричката им сега е отглеждана от други членове на семейството и е на три години. Тя ходи на говорна терапия и физиотерапия, взима хранителни добавки и все още изостава от връстниците си.


За случая властите са разбрали през март 2018 г. Майката е повикала линейка, след като детето е припаднало. Медиците са го открили с посинели устни, студени крайници, ниска кръвна захар и мускулен тонус.
То е било недохранено и е изглеждало като тримесечно, а всъщност е било на 19 месеца, дори не е имало зъби. Родителите са го хранили с ядки, картофи, препечени филийки и ориз.


Приемната майка е посочила в оценката си за детето през май миналата година, че момиченцето не е можело да седи, да говори, да се храни, да си играе с играчки и дори да се претърколи докрай. В. "Гардиън" съобщава, че не са му давани хранителни добавки (каквито са необходими при вегански режим на хранене при децата), освен това то не е било ваксинирано.


Родителите не са били нито много млади, нито необразовани, но в началото не са могли да възприемат, че състоянието на дъщеря им се дължи на недохранване, заяви съдията при обявяването на ..


Ключови думи : родителите, дъщеря, детето, диета, съдията

Виж оригиналната статия в dnevnik.bgпоследни новини

Безредици в Атина - защо протестират гърците

11 юли 2020 09:20:00 dnevnik.bg
Безредици в Атина - защо протестират гърците

© Reuters Хиляди хора излязоха вчера по улиците на Атина. Те протестираха срещу новия закон за демонстрациите. По време на протестите се стигна до безредици. Според...