Бъдещи ветеринарни лекари участват в проучване в Сакар

 dariknews.bg
Бъдещи ветеринарни лекари участват в проучване в Сакар

Студенти по Ветеринарна медицина, екология и зооинжинерство от Тракийския университет се включиха в дейностите на Сдружение ,,Природен Парк Сакар“ по проект „Ти и Lidl за по-добър живот на белошипата ветрушка“.

Природолюбителите взеха активно участие в проверката на изкуствени гнездилки, поставени по-рано през годината от екипа на Сдружение ,,Природен Парк Сакар“.         

Особен интерес сред младите ветеринари предизвикаха двойка кукумявки, които отглеждат своите пет малки в една от гнездилките. По време на акцията участниците имаха възможност да се запознаят отблизо с природата на Сакар планина, която е част от екологичната мрежа Натура 2000.

Районът на Сакар е сред локациите, в които студентите от университета провеждат своите практики и стажове. Това е едно от местата в България с високо ниво на биологично разнообразие.

  ..


Ключови думи : сакар

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Улица „Съборна” вече е пешеходна

4 юли 2020 14:52:00 dariknews.bg
Улица „Съборна” вече е пешеходна

Малката уличка „Съборна” в София, която се намира зад президентството, от днес вече е забранена за автомобили. Пешеходната част започва от площада „Света Неделя” и стига до Градската...