Бистришките баби посрещат евроделегатите (СНИМКА)

 dariknews.bg
Бистришките баби посрещат евроделегатите (СНИМКА)

София слага билбордове на Бистришките баби и надписи на английски в градския транспорт за европредседателството. Председателят на общинската комисия по култура Малина Едрева посочи, че това е една от визиите, които са разработени специално за европейското ни домакинство, но ще останат и след края му. В средата на януари в столицата ще бъдат поставени 40 туристически табели с информация за близки обекти и забележителности, както и упътване за маршрута.

С хоро посрещат европредседателството в Голям извор

 

Точно след 20 дни пристигат първите европейски гости у нас по повод началото на председателството ни. Едно от първите неща, които ще видят у нас, ще бъдат Бистришките баби със софийска баница в ръка, които според общината са едно от лицата на столицата ни.

ГЕРБ: Евродокладът е обективен и мотивиращ

 

Председателят на общинската ресорна комисия Малина Едрева коментира, че изследването, което са направили е показало кои са забележителностите на града:

 

„Изследвахме кои са силните страни на града и то не това, което ние си казваме, а това,което другите казват за града и за България. Ето защо ние искахме не просто да покажем лица, искахме да покажем лица, които са достатъчно автентични и непознати в европейски план. А Бистришките баби са под егидата на Юнеско за нематериално културно наследство. На всяка една от визуализациите е изписано и какво виждаме. Цялата тази система ще бъде в целия град“, посочи Едрева.

Заради европредседателството: Искат пълна забрана за каруци в София (ВИДЕО)

 
В градската мрежа вече ще има и надписи на латински, а целта е участниците в председателството да ползват обществен превоз по време на визитите си в София.


Ключови думи : града, софия, едрева, европредседателството, бистришките баби

Виж оригиналната статия в dariknews.bg