Boeing с рекордни доставки и заявки през 2017-а

 news.ibox.bg
Boeing с рекордни доставки и заявки през 2017-а

През миналата година американския аерокосмически концерн Boeing Co. Е доставил на своите клиенти 763 самолета. Това е с един лайнер повече от рекордната досега 2015 година, съобщи пресцентърът на компанията.

По думите на представителите на Boeing, компанията е изпреварила по този показател основния си конкурент в света - Airbus, за 6-та година поред.

Европейският самолетостроител ще публикува своите резултата за изминалата година следващата седмица.

Освен това, Boeing е получил поръчки за 912 въздушни лайнери през 2017 година. Така общият портфейл на поръчките към края на миналата година е достигнал 5 864 самолета, което осигурява натоварване на производствените мощности на компанията за години напред.

Поръчките за най-популярния модел тяснокорпусния Boeing 737, миналата година излетяха с 35 на сто - до 745 машини Производството на тези самолети достигна по 47 на месец.

Задно с това заявките за широкофюзелажния лайнер Boeing 747 спаднах до 12 от 28 година по-рано, доколкото авиокомпаниите в САЩ и света масово преминават на по-икономични модели самолети.

След излизането на посочените данни, акциите на Boeing поскъпнах във вторник с 2,7%,а пазарната капитализация на компанията нараснаха над два пъти за последните 12 месеца - до $184,7 милиарда.


Ключови думи : компанията, миналата година, boeing

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg