Борис Джонсън се влоши, преместиха го в Интензивното (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Борис Джонсън се влоши, преместиха го в Интензивното (ВИДЕО)

След като днес беше споделена много малко официална информация около състоянието на британския премиер Борис Джонсън, ВВС съобщи, че министър-председателят е бил приет в Интензивното отделение около 19:00 часа местно време - 21:00 часа българско време.

Борис Джонсън е в добро разположение на духа след приемането му в болница

Той е в съзнание, но състоянието му се е влошило този следобед. Той е бил преместен в интензивното отделение като превантивна мярка, в случай че се нуждае от апаратна вентилация.От изявлението на Даунинг Стрийт става ясно, че премиерът получава отлични грижи и иска да благодари на всички служители на здравната система.

Борис Джонсън влезе в болница заради COVID-19 (ВИДЕО)

ВВС коментира, че нещо важно се е променило и Джонсън е усетил необходимостта да поиска от външния си министър да го замести там, където е необходимо, а вероятно именно приемането в интензивното отделение е довело до това решение. 

Борис Джонсън е бил подложен на кислородна терапия

По-късно източник на Ройтерс съобщи, че премиерът остава в съзнание, а "Таймс" съобщи, че премиерът е получил лечение с кислород. 55-годишният министър-председател се самоизолира в апартамента си на Даунинг Стрийт, но в неделя вечерта е бил откаран в близката държавна болница по съвет на лекаря си.

 


Властите заявиха, че това е "предпазна мярка", но по-рано бяха повдигнати въпроси дали лидерът на консерваторите все още може да управлява страната. Британското правителство беше критикувано за това, че първоначално е ..


Ключови думи : премиерът, министър, съобщи, болница, борис джонсън, даунинг стрийт, интензивното отделение

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Предлагат без тротоарни такси до края на юни

26 май 2020 14:30:00 dariknews.bg
Предлагат без тротоарни такси до края на юни

Общинските съветници от ГЕРБ подкрепят предложението на хотелиерите и ресторантьорите да бъдат освободени от тротоарни такси до края на юни. „Групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще го...