Д-р Балтов: Прокурорите дариха 131 хил. лв. на "Пирогов, лично Гешев - 10 000 лева

 dariknews.bg
Д-р Балтов: Прокурорите дариха 131 хил. лв. на

Прокуратурата дари общо 131 хил. лева на спешната болница "Пирогов", където са и най-тежките случаи на пациенти с коронавирус.

"Главният прокурор Иван Гешев ни дари на болницата ни 10 000 лева лични средства", съобщи директорът на "Пирогов" д-р Асен Балтов за DarikNews.

Прокурорите от страната са предоставили средствата безвъзмездно без условия за какво да бъдат предназначени. Те ще се използват за консумативи, тестове и всички други нужди на лечебното заведение.

В момента в "Пирогов" се лекуват 11 болни с коронавирус, а сред тях и четиримата в най-тежко състояние, които са интубирани, уточни директорът на болницата, който благодари на всички дарители за съпричастността и помощта.

Още преди ден стана ясно, че прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 хил. лв. в подкрепа на лекарите, медицинските специалисти и доброволците от лечебните заведения, ангажирани с борбата срещу разпространението на новия коронавирус COVID-19 у нас.

Сумата бе събрана за по-малко от три дни, след призива на ръководството на Прокуратурата на Република България за ....


Ключови думи : подкрепа, служители, лева, служителите, болницата, пирогов, хил, сумата, магистратите, прокурорите, прокуратура, лични средства, коронавирус

Виж оригиналната статия в dariknews.bg