Facebook отваря офис у нас

 dariknews.bg
Facebook отваря офис у нас

„Фейсбук” отваря център за преглеждане на съдържание в София. Новината бе потвърдена за Дарик от компанията. В центъра ще работят около 150 служители, които ще следят постовете в социалната мрежа за потенциални нарушения. Партньор на „Фейсбук” ще бъде една от най-големите аутсорсинг компании у нас – „TELUS International“, откъдето също потвърдиха новината. На този етап обаче въпросните служители няма да следят постове на български език, а на турски, казахски и руски. В момента модераторите преминават обучение, а се очаква центърът да заработи до седмици.

 

След масовите обществени критики към „Фейсбук”, че допуска дезинформация, политическа пропаганда и реч на омразата, които пряко са повлияли на резултатите от последните президентски избори в САЩ и референдума за Брекзит, от компанията обявиха нова политика за преглеждане на съдържанието. Тя включва няколко хиляди модератори по целия свят, които в реално време следят милиони постове на над 100 езика за евентуално нарушаване на правилата на „Фейсбук”.

Опасно ли е „10-годишното предизвикателство” във Facebook?

....


Ключови думи : служители, компанията, постове, социалната мрежа, следят, въпросните, фейсбук”, модераторите, преглеждане

Виж оригиналната статия в dariknews.bg