Филмът "Клетниците" и режисьорът Полански спечелиха френските кинонагради "Сезар" (СНИМКИ)

 dariknews.bg
Филмът

Френският филм "Клетниците" на режисьора Ладж Ли спечели френската кинонаграда "Сезар" в категорията за най-добър филм, предадоха световните агенции.

Филмът, разказващ за проблемно парижко предградие, имаше 11 номинации за наградата. На церемонията, състояла се тази нощ в парижкия театър "Плейел", продукцията на Ладж Ли получи и наградите за най-добър новоизгряващ актьор за Алексис Маненти, за най-добър монтаж, както и наградата на публиката.

Режисьорът Роман Полански, чийто филм "Офицер и шпионин", посветен на "аферата Драйфус", получи награда "Сезар" за най-добра режисьорска работа. Полански, който е обвиняван в САЩ, в сексуално посегателство над малолетна, не присъства на церемонията от съображения за сигурност. Снимачният екип на филма, който имаше 12 номинации за Оскар, също не присъстваше. Филмът победи в още няколко категории - най-добри костюми и най-добър адаптиран сценарий за сценария на Полански и Робърт Харис по едноименния роман на Харис.

Режисьорът Роман Полански няма да присъства на церемонията за наградите „Сезар“

Когато бе обявено, че Полански печели наградата за режисура, няколко актриси станаха от местата си и напуснаха церемонията, сред които актрисата Адел Енел, която миналата година каза, че е станала жертва на сексуално посегателство като дете от друг режисьор.

"C'est la honte !" : Adèle Haenel quitte les César après la victoire de Roman Polanski https://t.co/VJH4gkq0ch pic.twitter.com/ELhtN8J4pY

— LCI (@LCI) February 29, 2020


В категорията за най-добра актриса победи Анаис Демустие за ролята й в политическата кметска драма "Алис и кметът", а в категорията най-добър актьор отличието ..


Ключови думи : най добра, наградата, филмът, филма, спечели, ролята, имаше, победи, филм, режисьорът, роман, най добър, получи, категорията, номинации, полански, актриса, церемонията, сезар, отличието, драма

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Само за три дни са глобени над 17 хиляди шофьори, превишили скоростта на пътя

29 май 2020 13:26:00 dariknews.bg
Само за три дни са глобени над 17 хиляди шофьори, превишили скоростта на пътя

32 200 моторни превозни средства и 40 913 водачи и пътници са проверени по време на специализираната полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата, проведена във времето...