Гениални творби, които дължим на въздействието на наркотиците

 dariknews.bg
Гениални творби, които дължим на въздействието на наркотиците

Често приемаме лошите навици на музиканти, режисьори и актьори за ежедневие. В крайна сметка, те са креативни хора. Но когато става дума за писатели, които също са творци, не намираме за добре да имат същите навици.

 
Bright Side намери автори, писали книгите си, докато са пристрастени към наркотиците. Нека разгледаме по-различно някои класики.

 
Стивън Кинг и 80-те

 

Стивън Кинг дори не се опитва да скрие факта, че много от неговите произведения са написани, докато е на кокаин. Освен това той дори не си спомня написването им. В интервю за „Ролинг Стоун“ той казва, че е употребявал кокаин от 1978 до 1986 г. и е написал около 10 романа. Някои от тях са „То”, „Тъмната кула”, „Гробище за домашни любимци” и „Сблъсък”.

 
Кен Киси и неговият ЛСД клуб

 

През 1959 г. Кеси работи като психиатър в болница (спомените от това преживяване са частично използвани в „Полет над кукувиче гнездо“), където участва в някои експерименти. Те са част от изследвания за влиянието на ЛСД върху човешкото тяло. През 1964 г. той прави истинска психеделична революция в САЩ, когато създава общността „Весели гадатели“, която популяризира ЛСД. Те организират партита, по-големи дори от тези в „Проектът Х.“ Твърди се, че на тях имали еленско месо, покрито с ЛСД!

 
Жан-Пол Сартр и неговата диета

Според Ани Коен-Солал, която пише биографията на великия екзистенциалист, ежедневната му диета била: две кутии цигари, няколко лули, една четвърт бутилка твърд ликьор, 200 милиграма амфетамин, 15 грама аспирин, пакет барбитурат и около 20 кордана (смес от амфетамин и аспирин). Писателят напуска този сят на 74-годишна ..


Ключови думи : лсд

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Катрин Зита-Джоунс пуска своя марка обувки, грим и веган кафе

6 юли 2020 15:16:00 dariknews.bg
Катрин Зита-Джоунс пуска своя марка обувки, грим и веган кафе

Катрин Зита-Джоунс е твърдо решена да стартира своя собствена лайфстайл марка, като разшири съществуващата си колекция Casa Zeta-Jones. Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс ще заживеят на по-тясно...