Хилари Клинтън: Тръмп проявява расизъм към всеки, който не е като него

 actualno.com
Хилари Клинтън: Тръмп проявява расизъм към всеки, който не е като него

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп проявява расистки възгледи срещу всеки "който не прилича не самия него". Бившият кандидат за президентът направи съответното изявление в профила си в "Туитър" на фона на некоректното изявление на американския лидер по отношение на Хаити и страните от Африка.

БГНЕС припомня, че в четвъртък Тръмп предизвика възмущението на международната общност с обидното си определение към горепосочените страни. Тогава Си Ен Ен съобщи, че по време на среща със законодателите в Белия дом, американският държавен глава попитал защо някой ще иска в САЩ да идват имигранти от Хаити и африканските държави, които не са нищо повече от „мръсни дупки”. Президентът добавил, че страната му трябва да ограничи и притока на хора от държави като Норвегия.

Хилари Клинтън видя Обама като проблем за политическия си възход

Бившият държавен секретар Хилари Клинтън смята, че двата мандата на Барак Обама са причината тя да не победи Доналд Тръмп в президентск...

Прочети повече

Иронично, изказването му бе направено в навечерието на осмата годишнина от чудовищното земетресение в Хаити, което уби 225 000 души и съсипа икономиката на държавата.


Ключови думи : тръмп, сащ, бившият, президентът, хаити, държавен, хилари клинтън

Виж оригиналната статия в actualno.com