Художник от Африка прави графити, които взаимодействат със заобикалящата го среда

 www.peika.bg

Градският художник "Falko One" носи живот и колорит по улиците на градовете в Южна Африка. 

Още по темата

Стенописи, които ще ви накарат да се вдъхновите

Уличното изкуство на село Гранит (Галерия)

Анатомията на графитите

След тридесет и две години като художник на графити, Фалко изиграва значителна роля в развитието на графитната сцена в Южна Африка, оставяйки следите си върху самотни стени. Стенописите на художника често приличат на местна дива природа, която също умело взаимодейства с различни елементи на сградите, като прозорци, тръби или климатици.

През 2010 г. Фалко стартира проект, наречен „Имало едно градче", където рисува пътя си из Южна Африка, превръщайки бедни квартали в галерии на открито, които привличат туристи. Ярки слонове във всички форми са най-разпространените му и разпознаваеми произведения на изкуството. Разгледайте галерията, за да видите най-невероятните му творения, рисувани със спрей!

Кариерата на Falko One стартира с изкуство и графити през 1988 г., по време на заниманията му с хип хоп в Кейптаун, Южна Африка. Това е всичко, което прави и иска да прави до ден днешен. Слоновете започва да рисува през 2014 г. Първият се е появил в Дакар, Сенегал.

Художникът обяснява мотивацията си да рисува слонове:

..


Ключови думи : художник, графити, южна африка, рисува, фалко

Виж оригиналната статия в www.peika.bgпоследни новини

Сао Томе – едно непознато екзотично кътче в Африка

3 август 2020 18:12:00 www.peika.bg

Ако се разходите между избледнялото колониално величие на Сао Томе – столицата на Сао Томе и Принсипи, лесно е да бъдете очаровани от спокойната, тропическа простота на този африкански...