Изслушаха 5-има свидетели по делото на Йончева срещу Борисов

 dariknews.bg
Изслушаха 5-има свидетели по делото на Йончева срещу Борисов

Делото за клевета, което депутатът от БСП Елена Йончева заведе в Софийския районен съд срещу премиера Бойко Борисов, продължи днес с изслушване на свидетели. Нито Борисов, нито Йончева се явиха на заседанието и отново бяха представени от адвокатите си. Поводът за гражданския иск е изказване на Борисов от 10 март т.г. на предизборно събитие. На него, според Йончева, той е заявил, че държавата е била принудена да й заплати милиони, което по думите й не е вярно.

 

Йончева търси от Борисов обезщетение от 20 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

Съдебният спор между Нинова и Борисов продължава през май догодина

От свидетелските показания на Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, д-р Емил Райнов и Виза Недялкова стана ясно, че Йончева е професионалист в работата си като журналист, не е получава крупни суми за своите филми и че заради изказването, направено според нея от Борисов, е изпитала "омерзение и отчаяние" и се е "затворила в себе си".

При показанията на Никола Николов, работещ в пресцентъра на ГЕРБ, се установи, че премиерът Бойко Борисов няма достъп и не поддържа лично своята официална фейсбук страница, а това прави Николов. Както и че Борисов ежедневно е брифиран за информацията, публикувана на нея и получаваните лични съобщения.

12 октомври: Тръгна делото на Елена Йончева срещу премиера Борисов

Защитата на премиера поиска от съда на следващото заседание да бъдат призовани двама свидетели от разузнаването и заседанието да се гледа при закрити врата, заради секретна информация. Причината била, че разузнаването не се отчита писмено за използвани суми и плащания, като това имало връзка с дейността на Йончева. Адвокатите Марковски и Терзийски казаха пред съда, че те искат да докажат, че премиерът не е казал това, за което го съди Йончева, но че то е истина. Съдът обаче отказа искането за нови свидетели, като уточни, че защитата може да поиска това и писмено, където да изложи доводите си.


Ключови думи : борисов, премиера, делото, йончева, свидетели

Виж оригиналната статия в dariknews.bg