Кметът: Бъдете активни, за да привлечем повече средства за достъпна среда в жилищата

 dariknews.bg
Кметът: Бъдете активни, за да привлечем повече средства за достъпна среда в жилищата

Министерство на труда и социалната политика обяви началото на кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. По нея може да се кандидатства в две направления. За изграждането на достъпна среда за хора с увреждания в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства и за осигуряване на лична мобилност чрез приспособяване/преустройство на лек автомобил и обучение за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство.

Веднага след отварянето на програмата кметът Димитър Николов незабавно свика работна среща, на която бяха обсъдени дадените по програмата възможности. 

"Има осигурени средства, но сроковете са кратки. Ако сме екип, ще успеем да привлечем по-голям ресурс за Бургас, както направихме при националната програма за саниране, така че трябва да действаме бързо и координирано. Това е шанс за много хора, които не са излизали с години от домовете си, а и голяма помощ за роднините им, които се грижат за тях. На този етап е нужно във възможно най-кратък срок да идентифицираме бургазлиите, имащи нужда от такава помощ и допустими по програмата", каза Николов.

Срокът за подаване на предложенията е от 22 август до 30 септември 2019 г. Допустимите кандидати са хора, които се придвижват в инвалидна количка. По направлението за достъпна среда може да се кандидатства с проекти на стойност между 10 000 и 100 000 лева. Парите могат да бъдат изразходени за изграждане на рампа, монтиране на електрически съоръжения - подемник, асансьор, и др.

В ..


Ключови думи : програмата, хора, достъпна среда

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Кола на Нова телевизия остана без задно стъкло - най-вероятно заради протестите

14 юли 2020 05:58:00 actualno.com
Кола на Нова телевизия остана без задно стъкло - най-вероятно заради протестите

Автомобил на Нова телевизия е бил нападнат по време на снощните протести. В него обаче изглежда не е имало хора по време на атаката....