Контраадмирал Митко Петев с високо отличие от БЧК

 fakti.bg

Командващият военноморските сили на България - контраадмирал Митко Петев, бе удостоен със златен „Медал за заслуги“ от председателя на БЧК - акад. Христо Григоров. Церемонията по награждаването се проведе в музейната зала на БЧК.

„Националният съвет на организацията удостоява командващия военноморските сили на България с това високо отличие за неговата изключителна подкрепа и принос към хуманитарните дейности на Червения кръст“ – каза акад. Христо Григоров. Той изказа дълбока благодарност и признателност и за подкрепата и съпричастността на контраадмирал Митко Петев при организирането и успешното провеждане на Международния фестивал на червенокръстки и здравни филми – Варна.

„За мен това отличие е изключителна чест, защото няма по-истинско призвание от това да служиш на хората. Приемам медала като признание за хилядите младежи и девойки от Военноморските сили на България, партньори на БЧК. В трудните моменти при възникнали бедствия ние ще продължим да бъдем до Вас, скъпи приятели от Червения кръст“ - каза контраадмирал Митко Петев и връчи на акад. Христо Григоров Паметната монета на ВМС – България.

...


Ключови думи : българия, военноморските сили, бчк, отличие, контраадмирал митко петев, акад христо григоров

Виж оригиналната статия в fakti.bg