Куче изкопа близо половин килограм хероин в двора на стопаните си (СНИМКА)

 dariknews.bg
Куче изкопа близо половин килограм хероин в двора на стопаните си (СНИМКА)

В американския град Макминвил в щата Орегон куче от породата „Голдън ретривър” изкопа от двора пакет с хероин, съобщи KATU News. Стопаните на кучето помислили, че кучето е намерило под земята капсула с послание към потомците. Те извадили от ямата пакета и заснели на видео момента на отварянето му.

Полицейско куче сигнализира с клаксон, че е намерило наркотици (ВИДЕО)

След като разгледали съдържанието на находката собствениците на ретривъра позвънили в полицията. Пристигналият полицейски екип установил, че кучето е изкопало пакет с 425 грама хероин. По данни на новинарския сайт, цитиран от лента.ру, толкова хероин струва около 85 хиляди долара.

Уволниха полицейско куче, било дружелюбно (СНИМКИ)

Шерифът на окръга Ямхил Тим Свенсън благодари на кучето. Той му връчи официална наградна лента и го назначи за почетен член на отряда от полицейски кучета, занимаващи се с търсене на наркотици.

Dog finds drugs worth $85,000 while digging, becomes K-9 narcotics officerhttps://t.co/34UED4DdKK pic.twitter.com/OqFaQv955l

— NDTV (@ndtv) 22 август 2017 г.Породата първоначално е създадена като ловджийска, за да събира дивеча по време на лов. Отличават се с инстинктивната си любов към водата.

Българското куче Жерар открива нелегални цигари за по-малко от 2 минути

Интелектът и гъвкавостта им ги поставят в различни роли, включващи намиране на нелегални наркотици, спасителни кучета, като ловджийски кучета и кучета водачи. Притежават дружелюбно поведение и са една от най-популярните фамилни породи в света.


Ключови думи : хероин, кучета, наркотици, кучето, куче

Виж оригиналната статия в dariknews.bg