Манучин: До 140 млрд. долара могат да бъдат пренасочени към малкия бизнес

 investor.bg

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин. Снимка: Ройтерс

Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин заяви, че могат да бъдат пренасочени до 140 млрд. долара под формата на заеми за малкия бизнес, с което Вашингтон ще подкрепи ресторантите, хотелите и другите индустрии, които са най-силно засегнати от пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс.

Още по темата

Манучин: Рецесията в САЩ ще приключи до края на годината

Фед правилно изключва вдигане на лихвите в обозримо бъдеще


Срокът за останалите средства, отпуснати за програмата за защита на работниците, ще изтече във вторник, когато Администрацията за малкия бизнес спре да приема заявления за опростими заеми.

Мнучин заяви, че има подкрепа от страна на демократите и републиканците относно „пренасочване“ на средствата, вероятно в посока на различните видове малки предприятия, които са най-силно засегнати от ограничителните мерки за справяне с коронавируса.

Когато Програмата за защита на работниците е отвори за всички малки предприятия „икономиката се намираше в много различна форма и трябваше бързо да намерим пари“ за компаниите, заяви Манучин в изслушване пред Комисията за финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ.

"Изглежда, че ..


Ключови думи : долара, заяви, сащ, малкия бизнес, най силно, манучин

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Китай поведе зелената вълна на азиатските борси в първия ден от седмицата

13 юли 2020 11:54:00 investor.bg

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg Основните борси в азиатско-тихоокеанския регион  затвориха сесията в понеделник на зелена територия, тъй като инвеститорите загърбиха опасенията...