Мариус Куркински: Сега е време да се обърнем към себе си

 dariknews.bg
Мариус Куркински: Сега е време да се обърнем към себе си

Сега е време да се обърнем към себе си, време за преосмисляне на всичко. Това заяви режисьорът и актьор Мариус Куркински, който в Деня на театъра пуска за онлайн гледане моноспектакъла „Черното пиле“, предаде БГНЕС.

Моноспектакълът по разказа на Николай Хайтов ще бъде достъпен чрез платформата Fanstream.bg днес от 20:30 часа за период от 72 часа. Режисьорът обясни, че записът е на стотното представление от Зала 1 на НДК, което е изиграно на 19 април 2019 година.

„Сигурен съм, че има хора, на които им липсва театъра – онези, които вече са го гледали може би ще им бъде интересно да го видят отново, а онези, които не са, ако имат време, ще ми бъде приятно да го видят“, сподели Куркински какво го е подтикнало да предостави на зрителя записа на предпоследния си моноспектакъл преди юбилейния „Мариус 50“.

Отбелязваме Международния ден на театъра

„Аз много обичам този моноспектакъл, този автор. Мисля, че е уместно в момента да се обърна с неговите думи, защото Хайтов е един от големите наши автори, който демонстрира много обич към народа си и грижа към него. Неговите думи ще бъдат полезни в момента“, каза още Мариус Куркински, който пресъздава текстовете на Хайтов максимално непокътнати.

Според режисьора „Черното пиле“ по някакъв начин е свързано с днешната криза, там също става дума за общество в криза. Разбира се има и хумор.

В ситуацията на извънредно положение и социална изолация, Мариус Куркински смята, че е рано да се говори за театър и как ще продължава той.

Според актьора живото изпълнение и причината, поради която хората идват в театъра – да са там, в сградата, в залата, жив човек да играе ..


Ключови думи : заяви, себе, онлайн, театъра, хайтов, мариус куркински

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Уилям и Кейт тайно подкрепяли уязвими хора в кризата (ВИДЕО)

6 юни 2020 14:03:00 dariknews.bg
Уилям и Кейт тайно подкрепяли уязвими хора в кризата (ВИДЕО)

Херцогът на Кеймбридж - принц Уилям разкри, че тайно е отговарял на различни хора в нужда, потърсили помощ на денонощната телефонна линия за текстови съобщения, разработена от неговата...