Мъж се опита да взриви кола близо до Пентагона

 dariknews.bg
Мъж се опита да взриви кола близо до Пентагона

Мъж от Арканзас се опита да взриви кола близо до сградата на Пентагона, той е бил арестуван, съобщи американското министерство на правосъдието.

Отбелязва се, че името на заподозрения е Матю Ричардсън и той е на 19 години. Ричардсън е бил задържан на паркинга на Пентагона. Служител на правоохранителните органи твърди, „че е видял Ричардсън да стои до кола, като се опитва да подпали със запалка парче плат, поставено в резервоара на колатаза газ с запалка", посочват от министерството.

Журналистка на руската телевизия RT е тежко ранена в Сирия

„След като служителят се приближил до Ричардсън, обвиняемият му заявил, че „ще взриви тази кола“, съобщават от полицията. След това заподозреният се опитал да избяга, но бил задържан.

 

BREAKING: The man arrested yesterday in Arlington National Cemetery tried to blow up a car in the Pentagon parking lot, prosecutors say https://t.co/G7YWAaIHps

— Arlington Now (@ARLnowDOTcom) February 25, 2020"Според съдебните документи собственикът на автомобила е военен, който не познава Ричардсън", уточняват от ведомството. ....


Ключови думи : пентагона, кола, ричардсън, взриви

Виж оригиналната статия в dariknews.bg