Министър Петкова не вижда монопол на Ковачки и защити цените на тока

 big5.bg

От БСП обявиха, че ще сезират прокуратурата за монопол на дружества, свързани с Ковачки

 

„Предизборната кампания в пикова фаза. Мисля, че колегите от БСП имат къса памет“. Така коментира енергийният министър Теменужка Петкова пуснатия от БСП сигнал до Прокуратурата за енергиен монопол на фирми, близки до Христо Ковачки, съобщава БГНЕС.

На пресконференция депутатът от БСП Кирил Добрев отбеляза, че българският производител плаща изключително висока цена за електроенергия, и „е крайно време да се сложи край на безумията, които битуват в държавата ни". За него е нелогично как съседни на България страни купуват електроенергията на цени в пъти по-ниски от хората, които живеят там, където тя се произвежда.

„Разбирам се става дума за кампания, но когато говорим за енергетика трябва да бъдем пунктуални“, отговори на обвиненията Петкова и посочи, че средната цена на енергийната борса в България за периода юни-август е 48,59 евро, а в Румъния например – 50 евро и не е най-високата в ЕС, както твърди опозицията.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Според Петкова, ако БСП, както и всеки гражданин, имат сигнали за нарушения на борсата - да сезират съответните органи. На въпрос дали може да каже, че в енергетиката има монопол на дружества, свързани с Христо Ковачки – Петкова заяви, че не може да твърди подобно нещо.

Вижте мотивите на БСП ТУК.

електроенергияцена на токахристо ковачкимонополтеменужка петковабсп ..


Ключови думи : бсп, петкова, ковачки, монопол

Виж оригиналната статия в big5.bgпоследни новини

Сериозен спад на заболеваемостта от коронавирус като процент, има и повече оздравели от заразени

14 юли 2020 05:41:00 actualno.com
Сериозен спад на заболеваемостта от коронавирус като процент, има и повече оздравели от заразени

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България изглежда доста по-малко от очакваното на фона на делничните дни от миналата седмица. Според данните от единния информационен портал,...