Музика

 novinar.net

Анна Нетребко

"Russian Album"

Вирджиния Рекърдс/Universal Music

След сензацията, която предизвика с дебюта си в началото на това десетилетие, Анна Нетребко е една от най-големите звезди на световната сцена. Билетите за концертите на руското сопрано се разпродават за две години напред, а тя самата трудно успява да вмести в програмата си всичките си ангажименти.

Сред акцентите в новия й албум "Russian Album" е арията на Наташа "Чудо, как хороша она" от операта "Война и мир" от С. Прокофиев. Ролята на Наташа е емблематична за Анна, тъй като с нея получава първото голямо международно признание. Следва арията на Татяна "Пускай погибну я, но прежде..." от сърцераздирателната сцена с писмото от операта "Евгени Онегин" от Чайковски. Албумът съдържа още приказни мелодии от Рахманинов, откъс от операта "Живот за царя" от Глинка, песента на царкинята лебед от "Приказка за цар Салтан", както и арии от оперите "Снежанка" и "Царска невеста" (Римски-Корсаков). "Russian Album" представя и две популярни песни от Рахманинов, но в нова оркестрална версия

"Кемикъл Брадърс"

"Welcome to the Black Parade"

Орфей Мюзик/Warner Music International

Пилотният сингъл на групата "Кемикъл Брадърс" "Welcome to the Black Parade" оглавяваше две седмици класацията Българският топ 100. Парчето е стартово за новия албум на групата, носещ заглавието "The Black Parade". Това е третият студиен диск в кариерата на американската пънкбанда, който излиза две години след платинения "Three Cheers For A Sweet Revenge", продаден в над два милиона копия по целия свят.

Звученето на новия албум е по-различно от това на предишния "Three Cheers For A Sweet Revenge". Групата обаче остава вярна на себе си с музиката, която прави да ..


Ключови думи : новия, идва, албум, групата, две години, операта, албума, анна, нора джоунс, the black parade, russian album

Виж оригиналната статия в novinar.netпоследни новини

Родена е Бинка Желязкова, български режисьор

15 юли 2020 00:05:00 actualno.com
Родена е Бинка Желязкова, български режисьор

Родена е на 15 юли 1923 г. в Свиленград. Завършва Държавното висше театрално училище в София през 1951 г....