Най-доброто и най-лошото време на годината за продажба на имот

 news.ibox.bg
Най-доброто и най-лошото време на годината за продажба на имот

Важно е, когато продавате дома си да помислите и за периода, през който ще се случи това. Проучванията сочат, че определено време от годината може да доведе до по-високи премии за продавачите. Ако продавате дома си, е важно да планирате нещата предварително, за да може да ударите пазара в идеалния момент и да си осигурите перфектната цена, пише Business Insider.

Проучванията направени от ATTOM Data Solutions показват кога са най-добрите и най-лошите моменти за продажбата на имота ви.

Най-доброто време на годината за продажба на жилище е през лятото, докато децата не са на училище

ATTOM Data Solutions анализира повече от 28 милиона продажби на еднофамилни домове и апартаменти през последните осем години като определя, че тези, които продават жилища през лятото, имат по-голям успех бързо да продават дома си и за желаната от тях цена.

"Тъй като лятото е време за ваканции и излети, не е изненада, че е и време, в което хората най-вероятно се местят", казва Тод Тета, главен продуктов директор на ATTOM Data Solutions.

Според проучването, юни и август отчитат най-голям брой продажби на жилища, съответно 2 881 400 и 2 802 268.

Посочва се още, че "Семействата започват търсенето на нов дом, когато знаят, че децата им ще приключат училище и когато времето е идеално за гледане на имоти и пренасяне, което дава на продавачите преимущество в преговорите за цените."

Как да се предпазим от най-големия риск при покупката на имот?

..


Ключови думи : училище, годината, дома, децата, милиона, през юни, бързо, оценка, жилищата, тези които, през лятото, месеци, 000 долара, жилища, продажби, отчитат, купувачите, имот, които продават, продавачите, продадени през, средната продажна цена, средната продажна, attom data solutions

Виж оригиналната статия в news.ibox.bgпоследни новини

Игрите в Токио трябва да са символ на успеха над COVID-19, каза губернаторът на града

13 юли 2020 17:38:00 dnevnik.bg
Игрите в Токио трябва да са символ на успеха над COVID-19, каза губернаторът на града

© Reuters Губернаторът на японската столица Юрико Коике Олимпийските игри в Токио трябва да се проведат догодина като символ на обединението...