НАСА разработи антикоронавирусна огърлица

 dariknews.bg
НАСА разработи антикоронавирусна огърлица

Американското космическо ведомство разработи огърлица срещу новия коронавирус, която предупреждава притежателите ѝ, когато понечат да докоснат с ръце лицето си, съобщава в. "Дейли мейл".

Приборът е оборудван с инфрачервен датчик, който засича движението на дланите, когато се доближат прекалено много до лицето. Тогава се задейства вибриращо устройство в огърлицата. По такъв начин разработчиците се опитват да пресекат пътя на попадане на новия коронавирус в организма чрез очите, носа и устата на потребителя.

 

NASA wants to help stop the spread of coronavirus. The space agency created a wearable that's meant to keep you from touching your face.

How does it work? See TE-12TU pic.twitter.com/99gmADNysn

— CNN Newsource (@CNNNewsource) June 30, 2020От НАСА уточниха, че новият артикул не трябва да се използва като заместител на маските за лице и на другите средства за индивидуална защита от Ковид-19, а да бъде прибавен към тях. Украшенията се печатат на триизмерен принтер и ще бъдат достъпни в различни разцветки ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Гешев: Всички знаят за пътя на обвиняемия Божков - сега е канонизиран от медии на подсъдимите Прокопиев и Донев

2 юли 2020 12:09:00 dariknews.bg
Гешев: Всички знаят за пътя на обвиняемия Божков - сега е канонизиран от медии на подсъдимите Прокопиев и Донев

„Аз не съм видял какво е извадил обвиняемия Бобоков. Не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими. Те могат да си извадят различни версии – че са излезли дисиденти от Магурата....