Новини или Novini - картината на печата за 6 януари

 actualno.com
Новини или Novini - картината на печата за 6 януари

Първата истинска работна седмица за годината – студ, студ и дори да сте успели да си купите електронна винетка, пак студ. Може би ще ви утешат малко новини от вестниците, но по-вероятно е май да намерите утеха на някое топло място. И все пак – ето го печатът:

Вестник "Сега"

Не програмисти, а шофьори, строители, продавачи и готвачи ще се търсят най-много тази година, твърди в свое проучване Агенцията по заетостта. А друг интересен аспект е, че се търсят хора, които знаят ... български език. Явно ефектът на шльокавицата поразява организма с пълна сила! Като добавим и, че все по-малко хора се пенсионират, изводът е един – и кадрите, и парите не стигат!

Вестник "24 часа"

Челна новина на вестника е реакция на Либия след делото на Настя Ненова, една от медицинските ни сестри, които бяха задържани и мъчени много време в африканската държава. Издадена е заповед да бъде задържан всеки кораб, плаващ под български флаг в териториални либийски води или всеки кораб - официално защото в България е задържан либийският танкер "Бадр". Корабът е задържан заради стари вземания на българска компания, но негов собственик е либийската държава, която счита това задържане за "пиратство". Но има съдебно ..


Ключови думи : вестник, задържан, студ

Виж оригиналната статия в actualno.comпоследни новини

"Всички цветя в Париж" - две жени, свързани от съдбата, разделени от времето

26 май 2020 07:55:00 actualno.com

Очаквайте от 26 май нова книга от авторката на „Пролетен сняг“, „Теменужки през март“ и „Винаги“!...