Оптимизмът около търговските преговори даде положителен тласък на Wall Street*

 investor.bg
Оптимизмът около търговските преговори даде положителен тласък на Wall Street*

Снимка: Архив на Ройтерс

Борсовите индекси на Wall Street стартираха днешната сесия на зелена територия, след като последните новини около търговските преговори между САЩ и Китай внесоха известен оптимизъм сред инвеститорите, съобщава CNBC.

Индексът Dow Jones Industrial Average се покачва с 148 пункта, или 0.57%. S&P 500 напредва със 17 пункта или с 0.61%, докато Nasdaq Composite регистрира ръст от 57 пункта, или 0.73%.

Акциите на Apple поскъпват с 1,1%, след като анализатор от Canaccord Genuity повиши рейтинга на книжата ѝ.

По-рано днес Bloomberg съиобщи, че Китай е отворен към възможността за сключване на ограничена търговска сделка със САЩ, докато според Financial Times Китай е предложил да увеличи с 50% покупките си на селскостопански продукти от американските фермери до стойност от 50 милиарда долара.

Двете новини са предшествани от заявлението на Държавния департамент на САЩ от вторник, че налага визови ограничения за служители на китайското правителство и на Комунистическата партия, за които се смята, че са замесени в противозаконни действия срещу мюсюлмански малцинствени групи в страната. Това съобщение дойде, след като САЩ включиха в черния си търговски списък още около 28 компании заради същите предполагаеми нарушения, което накара Пекин да обмисли въвеждането на собствени визови ограничения за граждани на САЩ, съобщава Ройтерс.

Митата върху китайски стоки на стойност 250 милиарда долара ще бъдат ..


Ключови думи : пункта или, долара, китай, сащ, след като, преговори, ръст

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

EЦБ увеличи пандемичната програма със 600 млрд. евро до 1,35 трлн. евро*

4 юни 2020 16:24:00 investor.bg
EЦБ увеличи пандемичната програма със 600 млрд. евро до 1,35 трлн. евро*

Хоризонтът на програмата също ще бъде разширен до края на 2021 г., поставяйки европейския регулатор почти на една нога с осигуряваната от Фед подкрепа