Осъзнават ли петролните компании риска от климатичните промени?

 investor.bg

Снимка: Ройтерс

Когато постъпих на работа в петролната индустрия, започнах да виждам нещата по-различно отвътре. Образът в съзнанието ми на Big Oil (събирателно на най-големите публични петролни компании в световен мащаб – бел.ред.) започна веднага да променя контурите си заради натрупания личен опит. И до днес виждам много проблеми по съвсем различен начин от някои други хора, които наблюдават петролната индустрия само от разстояние, пише Робърт Репър за Oilprice.

Например, научих, че има много природозащитници, които работят за петролни компании. Екологичните отдели в петролните гиганти разполагат с достатъчно хора, които посвещават кариерата си на това да гарантират спазването на законите за околната среда.

Разбира се, все още се случват инциденти, което кара мнозина да заключават, че петролните компании не се интересуват от околната среда. В крайна сметка те са петролни компании. Но отвътре откривате огромното количество време, усилия и пари, изразходвани, за да се предотвратят такива инциденти.

Научих, че има хора, които посвещават цялата си кариера на петролните компании, работещи върху алтернативни горива. Това е област, с която се занимавах няколко години, когато работех за ConocoPhillips. 

Още по темата

Total се отказва от американското петролно лоби срещу политиката за климата

..


Ключови думи : нещата, начин, компанията, своите, климата, ръководството, хора които, много хора, научих, през 1977, блек, exxonmobil, изменението, петролната индустрия, петролни компании, петролните компании

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Работата от дома добива ново измерение

4 юли 2020 20:38:00 investor.bg

Пако Ибара. Снимка: Citi В последните месеци светът не е същия и това не е тайна за никого. Предизвикателствата пред бизнеса тепърва ще се разкриват в „пълния си блясък“... „И...