Отново протест в Благоевград заради прегазената студентка

 dariknews.bg
Отново протест в Благоевград заради прегазената студентка

Протестиращите се събраха на кръстовище на ул. "Славянска" с искане за край на безобразията на пътя, санкция за шофьорите нарушители, обезопасяване на всички опасни кръстовища в Благоевград. До това се стигна, след като вчера там на пешеходна пътека загина 19-годишната Фатиме. Според протестиращите неправилно паркирали автомобили затрудняват видимостта на кръстовището, а въпреки многобройните сигнали през годините "Пътна полиция" не взима мерки.

Камион прегази студентка край общежитията в Благоевград

"Това е толкова пиково, толкова тежко кръстовище. Аз минавам всеки ден с моите деца по тази пътека. Огромна е болката ми. Затова казвам, че всичко е направено както трябва, но липсва контрол, защото може би има един два акта, които се правят избирателно. Къде е кварталният? Аз тук не съм видял да има патрулна кола", обясни един от протестиращите.

Привлякоха като обвинаем шофьора, погубил Фатиме

Според общинският съветник Владимир Елезов, който е бил очевидец на случилото се, глобените нарушители през годините са единици.

"На никой не пожелавам да е свидетел на тази гледка, която видях аз. Това е една неописуема трагедия. По-рано пресякох аз, дъщеря ми отива на училище от там. Това е кръстовище убиец", допълни Елезов. И добави, че от над 3 години се сигнализират институциите и никой нищо не е направил.

Протестно бдение в памет на прегазената студентка в Благоевград

Кметът на града Атанас Камбитов коментира обаче, че "Пътна полиция" си върши работата добре.


Ключови думи : благоевград, протестиращите, кръстовище, студентка

Виж оригиналната статия в dariknews.bg