Последни часове до отмяната на карантината в Банско

 dnes.bg
Последни часове до отмяната на карантината в Банско

В Банско броят часовете до отмяната на пълната карантина. Впоследните часове на 14-дневната изолация вече гледа към големите предизвикателства, които предстоят - пред бизнеса, пред местната власт и пред хората. Отсега е ясно, че на никой няма да му е лесно, защото машината, спряла за две седмици, ще трябва да се задвижи отново, а никой не е сигурен какви повреди има по нея след двуседмичната пауза, пише NOVA.

Още по темата

Починалият мъж от Банско не е работил на лифта

28 мар 2020 15:40

45

В Банско борят вируса с виртуална клиника на местния диалект

24 мар 2020 09:05

8

“Ние след отпадането на срока за карантина, ще трябва съвместно с всички държавни структури и институции да направим всичко възможно да излезем от тази криза и по най-бързия начин малките и средни предприятия на територията на града да заработят. Дали ще бъде в нормален ритъм или при малък състав и съответните ограничения, това вече е въпрос на организация“, каза Иван Кадев, кмет на Банско.

Ресторантьорският бизнес в Банско трудно ще отчете загубите в края на сезона. Но хората са сигурни, че карантината е била навременна и необходима. “Ние го изкарахме и в момента с малко кашлица, с малко оттука-оттам, поутихнаха нещата, спрехме и нямаме право да говорим против карантината, защото карантината е строго спазване на това, което ..


Ключови думи : хората, банско, карантината, павлина спасова

Виж оригиналната статия в dnes.bgпоследни новини

Световната банка пак ще ни консултира как да развиваме образованието

29 май 2020 12:11:00 dariknews.bg
Световната банка пак ще ни консултира как да развиваме образованието

Световната банка пак ще ни става консултант в образованието срещу 3 млн. лв., след като преди няколко години ни препоръча да изготвим нов закон и ние го приехме. Парламентът даде зелена...