Правителството определи как ще се разпределят даренията във връзка с COVID-19

 offnews.bg
Правителството определи как ще се разпределят даренията във връзка с COVID-19

Правителството одобри днес механизмите за разпределяне на предпазни средства и постъпили дарения за борбата с епидемията от COVID-19.

Средствата от даренията за превенция и лечение на COVID-19, постъпили в разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка, ще бъдат използвани единствено за тази цел. Независимо под каква форма са направени, изрично упоменатата воля на дарителите ще се спазва. 

Министерството на здравеопазването ще предоставя информация на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 и на официалната си интернет страница www.mh.government.bg за постъпилите парични средства по дарителската сметка, както и за предадените за съхранение в склада на Българския червен кръст дарения в натура.

Националният оперативен щаб за борба с COVID-19 ще дава предложения за вида на закупуваните лични предпазни средства, дезинфектанти, тестове, лекарствени продукти, консумативи, медицинска и лабораторна апаратура и други, както и за крайните получатели, в случите когато това се отнася до лекарствени продукти, апаратура и тестове за диагностика.

....


Ключови думи : дарения, министерството, помощ, сметка, рзи, институции, лечебните заведения, здравеопазването, разпределение, апаратура, лекарствени продукти, лечебни заведения, оперативен щаб, covid, лични предпазни средства, логистично координационния център, логистично координационния

Виж оригиналната статия в offnews.bg