Прокуратурата проверява фирма доставчик на храна за три столични болници

 investor.bg

Снимка: Pixabay

Софийската градска прокуратура ще проверява фирмата доставчик на храна за болниците „Пирогов“, „Шейново“ и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация, съобщи на сайта си държавното обвинение.

Още по темата

Прокуратурата разследва 7 болници за безстопанственост*

Държавата обяви битка на схемите за източване на НЗОК чрез болниците


Прокуратурата се самосезира след информация в медии за доставка на негодна храна за болничните заведения в столицата от търговското дружество „И. – И.Г.“ ЕТ.

Служители на фирмата информирали, че за приготвянето на храната се използват негодни продукти - мляко, плодове, зеленчуци, яйца и месо. По техни думи, по изрично нареждане на ръководството на доставчика, готвачите прилагали конкретни начини за обработка на продуктите в процеса на готвенето.

Прокуратурата е разпоредила на софийската Регионална здравна инспекция да извърши незабавни проверки на място и по документи.

Инспекторите трябва да установят дали се спазват здравните и технологичните правила при приготвянето на храната.

Трябва да се проверят помещенията на фирмата, в които се приготвя храната за лечебните заведения, които се намират в района ..


Ключови думи : прокуратурата, фирмата, доставчик, компанията, болниците, храната, ирена, здравните, приготвянето

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Китай поведе зелената вълна на азиатските борси в първия ден от седмицата

13 юли 2020 11:54:00 investor.bg

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg Основните борси в азиатско-тихоокеанския регион  затвориха сесията в понеделник на зелена територия, тъй като инвеститорите загърбиха опасенията...