Разкази от първо лице: Как светът се връща към нормалния ритъм на живот (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Разкази от първо лице: Как светът се връща към нормалния ритъм на живот (ВИДЕО)

Въпреки че кризата с коронавируса не е отминала, светът, макар и бавно, започва да се връща към обичайния си начин на живот.

Франция отваря голяма част от плажовете си този уикенд. Заворени остават кафенетата и ресторантите. Културният живот също е в застой. Повече от 50 училища бяха затворени след временното възобновяване на дейността им заради установени в тях случаи на коронавирус, предава NOVA.

В Италия – една от най-сериозно засегнатите от пандемията страни, вече всички заведения работят. Спазват се всички противоепидемични мерки. За това следят голям брой полицаи.

Германия също се завръща към нормалния си начин на живот. Хората там не са притеснени, споделя наш сънародник, живеещ там. Според него сравнително доброто развитие на нещата в страната се дължи на навременните мерки, наложени от властите.

Какво е положението в Дания, Великобритания и Южна Корея през очите на българите там гледайте във видеото. ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Мъж отива на съд заради убит на пътя човек в Радомир

28 май 2020 15:11:00 dariknews.bg
Мъж отива на съд заради убит на пътя човек в Радомир

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Г. за извършено от него по непредпазливост пътнотранспортно произшествие – престъпление по чл. 343, ал. 1,...