Съд нареди на застраховател да покрие загубите от Covid-19 на ресторант

 dariknews.bg
Съд нареди на застраховател да покрие загубите от Covid-19 на ресторант

Парижки съд постанови, че застрахователят AXA (латински букви) трябва да възстанови на собственик на ресторант понесените в продължение на два месеца загуби заради коронавируса. Това съобщи днес адвокатът на ресторантьора. Случаят може да отвори вратата за вълна от сходни съдебни искове, предаде Ройтерс.

"Това е колективна победа", възкликна пред Ройтерс собственикът Стефан Маниголд след решението.

Съдът постанови, че административното решение за затварянето на ресторанта е валидно основание за изплащането на застрахователно обезщетение като загуба поради прекъсване на бизнеса.

Маниголд, който е собственик на четири ресторанта в Париж, заведе иска AXA да покрие оперативните му загуби, след като в средата на март правителството нареди баровете и ресторантите да затворят като мярка срещу разпространението на вируса.

Казусът ще бъде следен внимателно от собствениците на ресторанти, кафенета и нощни клубове във Великобритания и САЩ, които също заплашват със съдебни искове срещу застрахователи, които не изплащат полици за прекъсване на бизнеса.

AXA заяви, че ще обжалва решението.  ..


Ключови думи : axa

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Отложиха заседанието по делото „Миджур“ за 16 юли

28 май 2020 11:09:00 dariknews.bg
Отложиха заседанието по делото „Миджур“ за 16 юли

Неуведомен адвокат и частните му обвинители, както и починал обвинител, станаха причина за отлагане на заседанието по делото "Миджур" на втора инстанция. Очаква се на 16 юли делото да тръгне...