Samsung е публичната компания с най-големи инвестиции през 2017 година

 news.ibox.bg
Samsung е публичната компания с най-големи инвестиции през 2017 година

Samsung Electronics Co. е направила повече инвестиции през 2017 г. от която и да е друга търгувана публично компания в света, пише The Wall Street Journal. Южнокорейският технологичен гигант е направил 44 милиарда долара капиталови разходи, почти удвоявайки инвестициите си в нови или съществуващи фабрики, произвеждащи полупроводници, екрани или други продукти, показва изчисление на S&P Global Market Intelligence. Компанията застава на лидерската позиция за първи път.

Сумата е далеч по-голяма от тази, която Royal Dutch Shell Plc и Exxon Mobil Corp. ѝ- обикновеното двете най-големи компании според направените инвестиции - са похарчили общо през изминалата година и с около 50% повече от вложените от следващия в класацията - PetroChina Co. с 29 милиарда долара.

Централната роля на Samsung влиза във фокус, след като вчера компанията публикува прогноза за оперативна печалба от 14,1 милиарда долара за четвъртото тримесечие на 2017 г. Това ще бъде третото поредно тримесечие, в което Samsung подобрява рекордите си, въпреки че реалният лидер на компанията - Лий Джей-йонг, е в затвора.

Samsung завършва 2017-а с нов рекорд в печалбата

Все пак той ще е малко по-нисък от прогнозирания от анализаторите

Увеличението на инвестициите е свързано с големия ръст на броя на свързаните към интернет устройства, които се очаква да достигнат 73 милиарда до 2025 г. в световен мащаб, според анализ на IHS Markit.

След четири поредни години на спад, капиталовите разходи на компаниите по света нараснаха през 2017 г. и през следващите три години ще се увеличават с по около 3,2%, смята Goldman Sachs. Технологичният сектор ще бъде лидер с увеличение около 10%.


Ключови думи : инвестиции, компанията, милиарда долара, през 2017, samsung

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg