Цацаров поиска запор на цялото имущество на Прокопиев

 dariknews.bg
Цацаров поиска запор на цялото имущество на Прокопиев

КПКОНПИ поиска разрешение от съда за запор върху цялото имущество на бизнесмена Иво Прокопиев, негови фирми и съпругата му. Искането на Цацаров е във връзка с двете дела - за пране на пари и за продажбата на държавния дял от едно от трите енергийни дружества. Съответно, шефът на комисията за конфискация на незаконно придобитото имущество Сотир Цацаров е поискал запори върху имотите на собственика на "Капитал" в цялата страна, както и на жена му Галя Прокопиева. Основанието на държавния антикорупционен орган е, че имуществото на фамилията не съответства на доходите им.

От антикорупционната комисия изпратиха и подробна справка до медиите, в която описват цялата фактология на действията си и описват цялото имущество на Прокопиеви, което да бъде запорирано. Става въпрос за запор на акции, на сметки, на моторна лодка, както и на сгради, притежание на подсъдимия и фирмите, в които участва.

На 14.02.2020 г. Комисията е предявила в Софийски градски съд искане за обезпечение на бъдещ иск за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Иво Прокопиев и Галя Прокопиева. То е по повод проверка, започнала на 15.08.2018 г. по отношение на Иво Прокопиев и установила значително несъответствие между имущество и доходи на проверяваното лице за периода 15.08.2008 г. – 15.08.2018 г. Съгласно закона, така са налице предпоставките за предявяване на иск за отнемане с цена 451 476,59 лв., разпределена между бъдещите ответници, както следва:

368 895,85 лв. спрямо Иво Прокопиев и 82 580,74 лв. спрямо Галя Прокопиева.

С определение от 17.02.2020 г. съдът е допуснал обезпечение на иска, с налагане на претендираните от КПКОНПИ обезпечителни мерки – ..


Ключови думи : цена, дружества, софия, отнемане, страна, комисията, дело, сметки, отношение, акции, спрямо, цацаров, търговски, съда, проверка, значително, съдът, незаконно, недвижими имоти, доходи, землището, искане, иво прокопиев, окръжен съд, обезпечение, определение, запор, съд бургас, галя прокопиева, със застроена площ, запори, административна сграда, поземлен имот, алфа финанс холдинг“, моторна лодка, ведно, обезпечителни мерки, цялото имущество, този иск, допуснал, ответници, кпконпи, построената, еоод лендмарк българия, еоод лендмарк, етажа със, между имущество, възбрани върху

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Русия отбелязва Деня на Пушкин в онлайн формат

6 юни 2020 12:51:00 dariknews.bg
Русия отбелязва Деня на Пушкин в онлайн формат

Денят на Пушкин, честван на датата от рождението на именития поет, тази година се отбелязва в Русия за първи път в онлайн формат заради ограниченията заради коронавируса, предаде ТАСС. СЗО...