Цветанов: Спекулация е, че Петър Христов е бил близък до властта

 actualno.com
Цветанов: Спекулация е, че Петър Христов е бил близък до властта

В момента има много звена, които работят срещу корупцията. Събирането на всички тези звена в един орган ще създаде координация. Не може да се казва, че един орган, когато се използва, той ще бъде използван като бухалка.

Това каза пред Нова телевизия Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ в отговор на въпрос кое е наложило да се пише нов закон, при наличие на много органи, които борят корупцията и текстове в НК срещу явлението.

Сидеров се разсърди на ГЕРБ - оставили ДПС да ги критикува

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров отправи критика към коалиционния си п...

Прочети повече

За 100-те млн. лв., които премиерът Бойко Борисов обеща на полицаите, Цветанов заяви, че „цялата тази отговорност, която пада върху системата за сигурност, е свързана с желанието ни да подобрим средата за работа. Премиерът беше много ясен – той каза, че осигуряване на допълнителен финансов ресурс , не означава че той го прави, за да спре протестът“.

Във връзка с убийството на бизнесмена Петър Христов той заяви, че се познават, но е политическа спекулация да се твърди, че са приятели и че е бил близък до властта. По думите му, давайки информация за „Наглите”, той всъщност е изпълнил гражданския си дълг.

„Споделена е определена чувствителна информация, която е допринесла за разкриването на тежки престъпления в България. Във времето той е бил един от истинските радетели за синята идея и за това, че СДС и демокрацията винаги са били приоритет за него”, допълни Цветанов.

Цветанов: Петър Христов се притесняваше от "Наглите"

Петър Христов не е бил член на партия ГЕРБ, бил е симпатизант. Направил е само едно единствено дарение, то може да се провери. Тов...

Прочети повече

Отрече обаче Петър Христов да е имал каквито и да било политически амбиции.

С думите „Благодаря за българското председателство“, Цветанов прекъсна обзора по темата сигурност и подчерта – „ние имахме възможност да представим парламентарното председателство по един добър начин“. 

„Не може ние като българи да не дадем нужното за предстоящото председателство“, продължи лидерът на ПГ на ГЕРБ, но след това се поправи като заяви, че говори за „парламентарното измерение на председателството, което започна в България. Председателството е отговорност, от която всички българи трябва да се възползваме“, заяви Цветанов.

Четвърти ден държавата издирва Росен Ангелов, от него няма и следа

Четвърти ден продължава издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, но към момента от него няма ника...

Прочети повече


Ключови думи : герб, заяви, цветанов, прочети повече, петър христов

Виж оригиналната статия в actualno.com