Тома Дютрон свири у нас, баща му – Жак Дютрон, гледаме във филм за Ван Гог

 JazzFM BG
Тома Дютрон свири у нас, баща му – Жак Дютрон, гледаме във филм за Ван Гог

Тома Дютрон – син на две легенди на музиката – Жак Дютрон и Франсоаз Арди, идва за първи концерт у нас. Неговата стопляща сърцето и раздвижваща тялото музика ще слушаме на 27 март от 21 ч. в Sofia Live Club. Месец по-рано във февруарската филмова програма на Френския институт в България в залата на пл. „Славейков“ ще гледаме филма „Ван Гог – Пиала“ с участието на Жак Дютрон. Прожекцията е от 18:30 ч. Организатор е Френският институт в България.

В София Тома Дютрон ще представи петия си албум Frenchy, който ще е на музикалния пазар на 20 март. В него той претворява популярни песни по необичаен начин. След пилотния сингъл C’est ci bon, в който свирят и пеят като гости Даяна Крол и Иги Поп, в 19 ч. днес, в Деня на влюбените, Тома Дютрон ще направи премиерата на второто видео към албума - La vie en rose с Били Гибънс, фронтменът на ZZ Top.

Сред другите гости в албума Frenchy са Джеф Голдблум и Хейли Райнхарт. У нас Дютрон ще излезе пред публиката с квинтет, в който участва и виртуозният китарист Роки Гресе, за да ни поднесе както музика от новия си албум, така и някои от най-популярните си ....


Ключови думи : българия, албум, институт, ван гог, тома дютрон, frenchy, жак дютрон

Виж оригиналната статия в JazzFM BG