Валери Симеонов поиска извинения от четири големи медии

 dariknews.bg
Валери Симеонов поиска извинения от четири големи медии

С писмо от пресслужбата на Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов даде срок от 24 часа на четири медии - bTV, NOVA, БНТ и БНР, да му се извинят.

 
Депутат от ГЕРБ с недопустим коментар за работата на журналист от NOVA

За втори път от приемането на вицепремиерската длъжност съм подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната, написа във Facebook вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с вчерашното му гостуване с Антон Тодоров в сутрешния блок на NOVA, което предизвика остра реакция сред останалите медии след спор с водещия  Виктор Николаев.

 
Какво каза Валери Симеонов вижте във видеото тук

Ето и пълния текст на писмото му:

 
Разбирам, естествено, породената омраза и неприязън към всеки, който си позволява да има собствено мнение и да го отстоява, особено ако той е на ръководен пост. Това става в една среда с предварително разпределени роли и "порции на властта" - каквато беше медийно-политическата среда в България доскоро. Но не мога да приема, че някой друг, освен органите на правосъдието, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да говорят от името на цялата журналистическа общност.

 

Повод за горното е участието ми в "Тази сутрин" на Нова телевизия вчера, което стана възможно след упорито настояване на продуцентката на предаването, въпреки че не питая особено уважение към този блок и съм отказвал участия в продължение на месец и половина (17 август 2017 г.). Близо 4 часа след приключването на динамичния ми разговор с Виктор Николаев мои медийни недоброжелатели организираха клеветническа кампания във всички национални телевизии и в голяма част от новинарските сайтове, приписвайки ми престъпление, което не съм извършил. Всеки непредубеден зрител може да пусне записа и да се убеди с очите и ушите си, че това е грозна лъжа и сталинистко заклеймяване.

 

Това се случва за втори път. В началото на мандата ми, в. "Сега" ми приписа непроизнасяни от мен изречения, за което днес са дадени под съд. Клеветническата акция на в. "Сега", освен на мен, създаде проблеми и за държавата от дипломатическо естество. Тогава отново всички "прогресивни" клакьори и грантаджии гракнаха в един глас, опитвайки се да организират медийната ми екзекуция.


Ключови думи : медии, валери симеонов, nova

Виж оригиналната статия в dariknews.bg