Водещите индекси в САЩ завършиха сесията с ръстове за първи път от три дни

 investor.bg

Снимка: Getty

Американските пазари завършиха борсовата сесия в сряда с ръстове – за първи път от три дни насам, на фона на новите надежди за постигане на търговско споразумение между САЩ и Китай.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави над 180 пункта (0,7%) до ниво от 26 346,01 пункта. От своя страна широкият измерител S&P 500 нарасна с 0,9% до 2919,40 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite се увеличи с над процент до 7903,74 пункта.

Акциите загубиха част от ръстовете към края на сесията, след като агенция Ройтерс съобщи, че китайските власти са намалили очакванията си за постигане на напредък в предстоящия в четвъртък нов кръг от преговори.

Книжата на технологичния гигант Apple отчетоха увеличение на цената си от 1,2%, след като анализаторите на компания Canaccord Genuity повишиха ценовата си цел за акциите на производителя до 260 долара за ценна книга.

Технологичният сектор като цяло бе най-добре представящият се в рамките на S&P 500, прибавяйки над 1%.

По-рано през деня Bloomberg съобщи, че китайските власти са отворени към възможността за сключване на частично търговско споразумение със САЩ. Според информацията в замяна Пекин ще предложи да купува повече земеделска продукция от САЩ, но няма да предостави отстъпки по някои от ключовите американски искания в преговорите.

Отделно в. Financial Times съобщи, че Китай предлага на САЩ да увеличи покупките ..


Ключови думи : долара, сащ, след като, американските, съобщи, пункта, ръст, постигане, търговско споразумение, amp

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Д. Маргаритов: Потребителите бяха изненадани с такса "коронавирус"

1 юни 2020 11:14:00 investor.bg

Успяхме да преминем през целия период на извънредното положение в сравнително спокойна пазарна ситуация, посочи председателят на Комисията за защита на потребителите