Wall Street се отправя към най-доброто си тримесечно представяне от десетилетия*

 investor.bg

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник на със смесено представяне. Въпреки това Wall Street се отправя към най-доброто си тримесечно представяне от десетилетия, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 36,31 пункта, или с 0,13%, до ниво от 25 561,63 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 11,06 пункта, или с 0,35%, до 3063,89 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,72%, или 70,99 пункта, до 9944,86 пункта.

Акциите на Wells Fargo поевтиняват с 1%, след като банката заяви, че вероятно ще намали дивидента си през третото тримесечие, за да се съобрази със стрес теста на Федералния резерв. От Bank of America, Citi, JPMorgan и Goldman Sachs заявиха, че дивидентите им ще останат същите.

Книжата на  Wynn Resorts се търгуват с 1,6% по ниско, а тези на United Airlines и Delta Air Lines отчитат спад в цените си съответно с 1,7% и 0,8%.

От друга страна акциите на технологичната компания Micron поскъпват с 4,7%, след като компанията представи по-добър тримесечен отчет от очакваното. Книжата на търговеца на дрехи Lululemon поскъпват 4,9%, след като обяви новината, че ще придобие компанията Mirror за 500 милиона долара.

Още по темата

Малкият бизнес, а не Уолстрийт, дава реална представа за американската икономика

..


Ключови думи : долара, страна, след като, икономиката, пункта, ръст, тримесечие, съответно, най доброто, пауъл, amp, към най, пандемията, тримесечно представяне

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Китай поведе зелената вълна на азиатските борси в първия ден от седмицата

13 юли 2020 11:54:00 investor.bg

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg Основните борси в азиатско-тихоокеанския регион  затвориха сесията в понеделник на зелена територия, тъй като инвеститорите загърбиха опасенията...